×
0 Προϊόντα στο καλάθι
NAVA
user login
0
show cart
top cart

Αραβικές φακές με καρυκεύματα, ρύζι και κρεμμύδια από την Αθηνά Λοϊζίδου

  • NAVA Χρόνος ετοιμασίας15’
  • NAVA Χρόνος μαγειρέματος45’
  • NAVA ΕυκολίαΜέτρια

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή

Υλικά συνταγής

Για 4 μερίδες:

140 γρ. καφέ φακές

150 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

2 μέτρια καφέ κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. κόλιανδρο

½ κ.γ. κουρκούμα

150 γρ. ρύζι μπασμάτι

1 κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι

250 γρ. - 400 γρ. νερό, ανάλογα όσο τραβήξει το φαγητό

1 κύβος ζωμού κοτόπουλου χωρίς αλάτι

30 γρ. σταφίδες


Εκτέλεση συνταγής

1. Τοποθετούμε τις φακές σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με αρκετό νερό για να καλυφτούν καλά. Αφήνουμε το νερό να βράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι φακές. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2. Ενώ οι φακές βράζουν, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τηγανίσουμε όλα τα κρεμμύδια σε δόσεις για 3 με 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από το λάδι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

3. Σε καθαρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα δύο κουταλάκια ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα, τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά. Ζεσταίνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέσα το ρύζι. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό και τις βραστές φακές. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τις σταφίδες και καλύπτουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.

4. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και από πάνω βάζουμε τα τηγανητά κρεμμύδια. Μπορούμε επίσης να αναμίξουμε μερικά από τα κρεμμύδια μέσα στις αραβικές φακές Mujaddara.

Ανοιχτή γραμμή καταναλωτή

Καθημερινά 09:00 με 17:00

2317 00 5678

Εγγραφή στο Newsletter μας

Κάνε εγγραφή και μάθε άμεσα νέα και προσφορές!